2012. július 24., kedd

Templom díszítése esküvőre






Egy hétvégi esküvő adta az aktualitását, hogy egy picit beszéljünk az esküvői templomi díszítésről, mely egyáltalán nem könnyű feladat.
Felekezetenként, azon belül templomonként is mások a szokások, melyeket azon túl, hogy illik, muszáj betartani. Az egyeztetés során, részletekbe menően tisztázni kell a lehetőségeket, minden apró elképzelésre térjetek ki, még arra is, amit nem gondoltok fontosnak.
Természetesen vannak párok, akik nem igényelnek különösebb díszítést. Többségük azonban dekoratőrre bízza a feladatot.

Takarékossági szempontokat figyelembe véve sok pár gondolja úgy, hogy a templomdíszítés egyszerű feladat, könnyen megbírkóznak vele.
Nem szabad elfelejteni, hogy a kreativitás mellett nagy szerepet kap a templom díszítettségét és eredeti hangulatát figyelembe vevő látványtervezés. A virágok, szokások ismerete és nem utolsó sorban az idő.




Sok templom magára vállalja az oltár díszítését, melynek költsége a párokat terheli.
Jellemzően fehér színnel díszítenek, de ezt is előre tisztázni kell, nehogy meglepetés érjen Benneteket. Van ahol a rózsaszirom és rizs szórását tiltják, amit el kell fogadnunk, bár vendégeinket ez a tiltás nem biztos, hogy befolyásolja majd.

Tovább csökkenthetjük a költségeket, ha csak minden második padsorra helyezünk virágot. (Ez gyakran ízlésesebb látványt nyújt.)


Figyelni kell a dekorációnk formájára és méretére, mely lehet virágcsokor szalaggal, kis virágkoszorú, gömb vagy csepp alakú virágcsokor, de akár egy szép masni is. Nagyon fontos (többen ekkor rontják el) ezek megfelelő, esztétikus felhelyezése.
Alkalmazhatunk virágfüzért, amennyiben lehetőség van a padsorok mindkét oldalról történő megközelítésére. Ez praktikus lehet a fotós szempontjából, ugyanis így vendégeink nem tudják megzavarni a felvételt.  
Nem kell komoly dekorációkban gondolkodni, hiszen az elegáns bevonuláshoz elegendő a padsorok robosztus látványát lágyítani.





Az anyagi lehetőségekhez mérten még több dekoráció elhelyezhető. Díszíthetjük a templomkaput, tehetünk állványokba díszes csokrokat, virágszirmot szórhatunk a padsorok mellett, vagy virágszirmokkal boríthatjuk a bevonulási útvonalat.

Amennyiben több esküvő van ugyanazon a helyszínen az további kérdéseket vet fel. Ekkor egyeztetni kell a pároknak. Érdemes közös nevezőre jutni és tartós virágokat választani a díszítést illetően, ugyanis a szertartások között nem biztos, hogy elég idő lesz  újabb és újabb dekorációk elhelyezésére és leszedésére.

Azt ne feledjétek, hogy az oltárt minden esetben magasabb virágcsokrokkal díszítjük és általában fehér az odaillő szín!
Ez a díszítés a szertartás után a helyén marad, tiszteletből az ifjú pár hálája jeléül!



Bátran belevághattok, ha éreztek magatokban elég elhivatottságot és segítő kezekre is számíthattok. De ne feledjétek, hogy érdemes szakember véleményét kikérni, hiszen az általa adott dekorációs és beszerzési tanácsok bőven megtérülnek.




Amennyiben a témával kapcsolatban további kérdések merülnének fel, elérhetőségeink bármelyikén, forduljatok hozzánk bizalommal. 

Forrás:
Laura Virág
Lévai Gábor Fotográfia
Interno
Freya Virág
xn-eskvidekor-ceb53h.hu
fleurt.hu
Stílus Esküvőszervezés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése