2012. július 11., szerda

"A legszebb esküvői fotók"




Bár a mellékelt fotók nagyon szépek, azért szerintünk a hazai fotósok színe-java felveszi a versenyt ezekkel az alkotásokkal!
Az alábbi cikk megosztásának apropója, hogy felhívjuk a figyelmeteket az esküvői fotósok kiválasztásának fontosságára. Hiszen az esküvőnk egyszeri és megismételhetetlen. Egy rosszul sikerült fotózás után eljátszhatjuk újra a történéseket, de azért a pillanat varázsát ez az ismétlés már nem adja vissza.
Sajnos egyre több információnk van olyan fotósokról, akik több százezer forint vállalási költségért, kritikán aluli, homályos, élvezhetetlen fotót adnak át a pároknak.  Lehet vitázni, lehet visszakövetelni a pénzünket, lehet pereskedni, de a lényeg, hogy az elszalasztott pillanatokat nem tudjuk megismételni.
"Az esküvői fotózás egy külön szakma! Egy jó sport, vagy egy jó divatfotós sem tudja úgy megoldani az egész napot, mint egy közepes esküvői fotográfus." Kiváló fotósaink több alkalommal találkoznak a fenti problémával, mikor is a párok az elrontott képek okozta döbbenetből felocsúdva, kétségbeesetten keresik a megoldást.
Vannak szerencsés párok, mint az a brit pár, akik az esküvőjük után egy évvel újra eljátszhatták az esküvőjüket. Ráadásul a szolgáltatók nem kértek pénzt az ismétlésért.
Akkor most nézzük azt a cikket ami arra inspirált minket, hogy ezzel a néhány mondattal ismételten felhívjuk figyelmeteket a fotózás fontosságára.





"Természetesen az esküvőről és az esküvői fotókról van szó - egyik sem egyszerű kérdés. Az esküvő megszervezése egyrészt nem könnyű feladat, másrészt a nagy nap nem éppen kétfilléres tétel, no persze hacsak nem valamilyen igen szűk körű összejövetelt szervezünk. Természetesen az esküvői fotós is pénzbe kerül, és nem biztos, hogy pont ezen érdemes spórolni, mert a vártnál gyengébb minőségű fotók láttán gyorsan lelohadhat a mosoly az arcunkról.



Az esküvői fotósok a szakma felhígulására panaszkodnak, és mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a megrendelői szerződés aláírása előtt alaposan csekkolják le a kiválasztott fotográfus esküvői portfolióját. Az itt bemutatott néhány esküvői felvétel, a szakma elitje szerint is igen komoly minőségi szintet képvisel. Ezek a felvételek nyerték meg ugyanis a Master Photography Awards (MPA) 2012-es esküvői fotópályázatának első fordulóját."




forrás - technet - László Ferenc
fotók - John Parris
          Sandra Parris
          Scott Hogg



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése