2012. április 29., vasárnap

Szabadtéri esküvő


forrás - petals-on-aisle

Kell-e annál szebb pillanat, mint szerelmünkkel a természet lágy ölén összekötni életünket?
Felsorolni is nehéz lenne az egyedi helyszínekre kínálkozó lehetőségeket, melynek valójában csak a találékonyságunk  és a pénztárcánk szabhat határt. Legyen az tópart, hegytető, kápolna, barlang, ......., vagy akár egy hőlégballon.

forrás - flóra rosa esküvő-és rendezvénydekoráció
forrás - szabadtéri szertartás - 88events

Manapság a párok nagy többsége úgy gondolja, hogy ennél romantikusabb elképzelés nem is létezhet erre a különleges alkalomra. Ahhoz azonban, hogy egy szabadtéri szertartás valóban különleges legyen, nagyon körültekintően kell hozzákezdeni a szervezéshez. Mérlegelni kell az előnyeit és a hátrányait is. Ha megszületett a döntés, belevághatunk álmaink esküvőjének előkészületeibe. Nehézkes, sok esetben lehetetlen az egyházi szertartás megszervezése, hiszen ehhez nagyon sok feltételnek kell teljesülnie. Különösen igaz ez a katolikus szertartásokra. A polgári szertartásra több lehetőség kínálkozik. Érdemes körüljárni ezt a témát is, ugyanis előfordulhat, hogy az anyakönyv védelme érdekében az anyakönyvvezető csak megerősítést vállal a helyszínen. A párok számára egyszerűbb és rendkívül kedvező megoldás lehet a szertartárvezetés - mint szolgáltatás - által kínált lehetőség. Ekkor egy korábbi időpontban - csakúgy, mint a megerősítés esetében - családjogi nyilatkozatot tesztek és aláírjátok az anyakönyvet két tanú jelenlétében az anyakönyvvezető hivatalában. A hivatalos papírok beszerzését követően az esküvő helyszínén pedig fogadalmat tesztek egymásnak a szertartásvezető és a család előtt. Itt már nincsenek kötöttségek, minden a Ti elképzeléseteknek megfelelően történik.

forrás - wedding dressesnz

forrás - erkan torun

Külső helyszínek hátránya még, hogy az időjárás szeszélyeit is figyelembe kell venni, ami miatt egy „B” tervre is szükség lehet. Azzal számolnotok kell, hogy ez egy kicsit a költségeket is megemeli. Mindezek ellenére a szabadtéri esküvőt választó párok, egy igazán különleges élménnyel lesznek gazdagabbak.




forrás - shabby and charme



forrás - vintage wedding




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése