2012. június 11., hétfő

Köszönetajándék

 
Az ajándékozás a család és a barátok közti kapcsolat záloga, melynek gyökerei az ókori Rómáig nyúlnak vissza. Sokan úgy tartják, hogy szerencsét hoz a párnak, ha köszönőajándékkal kedveskednek a násznépnek.  

Talán a legkifejezőbb ajándék az 5 szem édes
mázzal bevont kesernyés mandula, mely az olaszoktól
átvett szokás és az eskü “jóban és rosszban” mondatát visszhangozza. Az egészséget, jólétet, boldogságot, termékenységet és hosszú életet jelképezi.


Komoly fejtörést okozhat a párok számára a megfelelő ajándék kiválasztása. Azon túl, hogy vendégeinket szeretnénk elkápráztatni figyelmességünkkel a költségvetésünk is nagyban befolyásolja végleges döntésünket.



Köszönetajándékként meglephetitek a vendégeket miniatűr cserepes növényekkel. Ezeket az ajándékokat akár Ti is előre elkészíthetitek. Mindössze egy teljesen sima üvegpohár, pozsgás (például kövirózsa) és virágföld szükséges hozzá. Bármilyen növényt választhattok, csak ügyeljetek arra, hogy mindenképpen tartós legyen és illeszkedjen az asztal dekorációjához. A virágzó növények hátránya, hogy nem lehet sokkal előbb elkészíteni! Beletűzhettek egy hurkapálcát, vagy egy pici faágat vendégetek nevével és akár még ültetőkártyaként is megállja a helyét.



De meglephetitek a vendégeket névre szóló kerámia szalvétagyűrűvel, egy fotóval, mézeskalács figurával, bármilyen számotokra kedves, ötletes aprósággal.







A lehetőségek tárháza végtelen, használjátok bátran fantáziátokat, kreativitásotokat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése