2012. június 13., szerda

Esküvői asztaldíszítés, dekoráció


Mint minden más az esküvői előkészületek során, úgy a megfelelő dekoráció kiválasztása is izgalmas feladat. Milyen virágból, mekkora asztaldíszt válasszunk, alacsony legyen vagy magas?  
Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására nyilván nem mi vagyunk a legilletékesebbek. Azonban szeretnénk pár szóval és néhány fotóval a segítségetekre lenni a kezdeti lépésekhez.
A dekoráció kiválasztásánál fő szempont az esküvő stílusa, valamint az általatok választott helyszín adottságai.
A menyasszonyi csokor, a kül és beltéri, a templomi dekoráció, az autó díszítés nagyon fontos eleme az esküvőnek, hiszen ez adja meg az esemény stílusát, hangulatát.  Minden évszaknak megvan a maga bája, de nagyon fontos az összhang.  A dekoráció tervezésénél maximum három színben gondolkodjatok a harmonikus színvilág érdekében, vagy egy adott szín árnyalataiban.




A dekoráció elég jelentős tétel a költségvetésben, ezért érdemes szem előtt tartani a: “néha a kevesebb több!” szemléletet. Érdemes a szezonális kínálatból kiválasztani a számunkra legkedvesebb virágokat, mellyel a költségek is jelentősen csökkenthetőek. Amikor már kialakul valamilyen elképzelés a virágokkal kapcsolatban, akkor jöhetnek az egyéb kiegészítők. Most sorolhatnánk, hogy hova, milyen virág illik, de azt gondolom, hogy egy profi dekorációs szakember, majdnem minden virágból tud az adott stílusnak megfelelő csokrot összeállítani. Persze ne akarjunk egy igazi magyaros lagzin orchidea dekorációt.

A sokak által vitatott magas dekorációk igazán exkluzív külsőt kölcsönöznek báltermekben, kastélyokban, villákban, kúriákban tartott esküvőknek. Minden helyszínen megengedett, ahol nagy a belmagasság és az állványok sokkal stabilabbak, mint azt gondolnánk.




Meghitt, barátságos hangulatot kölcsönöznek a biztonságos gyertyatartók, mécsesek meleg fényei.  Érdemes élni ezzel a lehetőséggel.



Nyilván sokan vannak, akik (részben) egyénileg szeretnék megoldani ezt a kérdést, azonban azok a párok, akik megengedhetik maguknak mindenképpen kérjék szakember segítségét. Felsorolni is nehéz lenne a dekorációs elemek tárházát.  Ebben segítenek Nektek eligazodni, virágos és dekoratőr kollégáink, akik örömmel és felkészülten állnak rendelkezésetekre. 


Minden stílusnak megvan a maga eleganciája, amit a dekoráció kiválasztásával, csakúgy elvihetünk jó, mint rossz irányba. Inkább kevesebb, de az ízléses és szép legyen.





Forrás - fotó:
Preston Bailey
Laura Virág
Bridal inspirációk
Pinterest



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése