2012. szeptember 8., szombat

Menyasszonyi ruha - Vera Wang 2013 Mei Meng nevű tavaszi kollekciója


A tervezők egyre merészebb színeket álmodnak a menyasszonyoknak. Különösen igaz ez Vera Wang 2013-as modelljeire, melyekkel drámai, mély árnyalatokat - skarlátvörös, karmazsinvörös, fekete, mélybordó, bíbor – vonultat fel, mely a korábbi fekete kollekció után nem is meglepő. Vera Wang, nem véletlenül, napjaink talán legnépszerűbb tervezője, a kínai kultúrából építkezik, hiszen ott mind a mai napig vörös az esküvő színe. Európában azonban a fehér ruha uralmát nehéz lesz megtörni.




Mivel indokolják a tervezők ezeknek az erőteljesen színes ruháknak a létjogosultságát? Azzal, hogy találjuk meg a bőrünkhöz leginkább illő színt, hiszen nem mindenkinek áll jól a fehér.
Biztos sokak számára ismerős a színharmónia fogalma. A színmeghatározás Johannes Itten nevéhez fűződik. Négy színt határozott meg, a négy évszak elnevezésével – tavasz, nyár, ősz, tél – melyek uralkodó színeivel, a bőrszín és azok intenzitása, szemünk, hajunk színei összhangba hozhatók.
Két csoport tükrözi a meleg színeket, ez a tavaszi és őszi, a másik kettő a hideg alapú színek.
Nyilván mindenki tudja, hogy a fehér színnek is rengeteg árnyalata van. Johannes Itten évszakelmélete szerint a meleg hatású bőrszínt a tavaszi és őszi színekhez, míg a hideg árnyalatúak nagyobb részét a nyárba, valamint kisebb részét a télbe sorolja. A vakítóan hófehér ruha csupán a téli csoporthoz tatozó menyasszonyoknak ajánlott. Sok menyasszony ösztönösen választja ki a számára megfelelő „fehér” színt és közben talán bele sem gondol, hogy az a fehér valójában nem is fehér. Tehát a fehér színek között is megtalálhatja mindenki azt az árnyalatot, mely bőrszínéhez a leginkább ideális.
De térjünk vissza Vera Wang 2013-as színes kollekciójára. Lehet, hogy most sokan felhördültök, akik olvassátok bejegyzésemet, de számomra olyan megdöbbentő volt a modellek rideg, már-már ijesztő arckifejezése és sminkje, hogy a ruhák nem is keltették fel az érdeklődésemet.
Véletlenül tűnt fel egy nagyobb méretű fotón, hogy Vera Wang most is csodálatosat alkotott.




Ennek ellenére úgy látom, hogy ezek a különleges színekben pompázó ruhák, néhány extravagáns arán kívül nem igazán nyerik el menyasszonyaink tetszését, hiszen sokan még az ekrüt sem fogadják el. Azt hiszem, hosszú időnek kell eltelnie, hogy a menyasszonyok kövessék ezt a tervezők kis csoportja (Vera Wang, Oscar de la Renta, Watters, Ramona Keveza) által megálmodott új trendet. Azonban menyecskeruhaként viselve, nagyszerűen kiemelheti az új asszony egyéniségét.
Akkor most nézzük ezeket a tüllből és organzából megálmodott csodaszép ruhakölteményeket. 


   
A mi hagyományainkban a fehér szín a tisztaság, tökéletesség, szűziesség, egyszerűség jelképe. Az öröm, a vígasság, a béke és a jóakarat hordozója és még számtalan nemes tartalommal bír.
Íme néhány fehér Vera Wang menyasszonyi ruha.




Fotó - Vera Wang blog
         John Aquino via Brides

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése